Två år

Idag tar en hel drös 3:or från olika skolor studenten här i Göteborg. Det är inte svårt att bli lite avundsjuk - jag vill ta studenten igen! Jag vill också stå där på flaket och skrika!

För exakt två år sedan på dagen var jag en av dom, det känns både avlägset och nära. Jag tror att jag sa samma sak förra året, men jag förstår inte att tiden har gått så fort! Att jag har hunnit med att jobba två år på samma ställe känns faktiskt ännu konstigare. Är det nu man är vuxen?

5 kommentarer

Sofia

Är det konstigt om man inte vill ta studenten? För det betyder bara att jag måste skiljas från de underbara lärarna, och jag kommer förmodligen inte fräffa min kära klass igen. I alla fall inte på samma sätt som vi har de senaste 2 åren. Och när jag tar studenten ska vi sälja detta älskade hus jag bor i, och jag måste flytta till en trång skitig lägenhet i stan. Jag hatar stan, och jag vet att jag låter negativ men jag ser framtiden som olycklig. :c

Daniel

Jag tänker precis samma tankar just nu. Två år gått och är färdig med 7 månaders praktik och utbildning på hyper island. Det är en konstig tid.

Jorunn

Två år går fort :) Även om jag inte har haft något vettigt jobb under dessa två år (au pair jobb är inte vettiga, det går mest ut på att ha kul :P)

Lilja

Usch ja. Två år har gått helt sjukt fort. Man borde få ta studenten minst en gång till så man hinner hänga med på allt kul som händer under dagen! Man är ju så uppe i varv så allt är över på ett ögonblick. Men jävligt roligt hade vi :D

Åsa

Sofia: Oj, vad tråkigt att behöva känna så! Det var givetvis med blandade känslor jag såg fram emot min student - jag trivdes väldigt bra i skolan och med allt folk där. Men samtidigt är det en milstolpe i livet - något av en frihetskänsla att springa ut och känna att man är färdig! Klasskompisarna får man se till att hålla kontakten med ändå :) Daniel: Hoppas att du är nöjd med din utbildning - vad gjorde du för praktik? Jorunn: Verkligen. Äh, man har gott om tid att vara vettig senare - man måste ju ha roligt också! Jag kan tänka mig att man får ut mycket av att bo utomlands några år och komma bort hemifrån! Lilja: Ja, absolut! Två gånger hade varit perfekt, så att man hänger med! Shit, ja jag hade gärna haft en repris på den dagen!

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram