Vem är Åsa?

Snabbt och enkelt

En 25-åring från Göteborg med stor passion för färg, form och foto. Tillbringar dagarna som webbdesigner och front end-utvecklare på en byrå här i stan och fotar så mycket jag hinner på fritiden. Gillar choklad, bakning, ugglor, prickigt, klättring och att springa.

Långt och lite krångligt

Jag har lite för många intressen. Någon gång fick jag frågan vem jag är och inte vad jag gör, det fick mig att tänka till. Förutom att jag är envis med ett extremt tålamod så är jag nog mina intressen.

Webb och webbdesign har varit ett av de största så länge jag vetat vad internet är, säkert någon gång i 10-årsåldern. Jag fastnade direkt och ville lära mig allt! Med envishet och mitt ständiga motto "kan själv" lyckades jag till slut bygga någon form av hemsida och var extremt stolt. Sedan dess har det hänt en hel del (tack och lov) - vilket också är lite av tjusningen, det finns alltid något nytt att lära sig och nya sätt att utvecklas!

Bild och form-intresset som först bestod av teckning blev så småningom foto när jag köpte min första kamera. Mängder av bilder på hästar och suddiga kaninungar som mamma fick bekosta framkallningen av var mina första verk innan det blev digitalt och obegränsat. När tid och tillfälle ges tar jag med mig kameran och utforskar omgivningarna, med kameran i handen känner jag mig som mest kreativ! Oftast är det natur, stadsmiljö och mat som fastnar men det händer också att jag ställer upp som bröllopsfotograf!

Hästar och ridning har haft en stor del i mitt liv, jag är en typisk hästtjej som spenderade timmar i stallet som yngre och tapetserade mitt rum med planscher. Jag gjorde till och med egna schabloner och målade om rummet till en hästhage. Under ett par år hade vi shetlandsponnyn Zigge och åkte till stallet varje dag, numera har jag gått över till Islandshästarna och nöjer mig med att rida lektioner och ta någon tur då och då. Det finns nästan ingen häftigare känsla än att dundra fram över en äng i full galopp!

Ett lite senare intresse är träning, och då framförallt löpning som jag fastnat för ordentligt. Det har gått lite upp och ned i perioder men oavsett nivån på det så gillar jag känslan i att bara sticka ut och rensa tankarna. Ett lopp då och då höjer motivationen! Förutom att springa så börjar jag ibland dagen med ett spinningpass, man får en liten kick av att ta sig igenom det! Klättring är också något jag fastnat för, främst med topprep inomhus än så länge men så småningom blir det kanske mer ledklättring utomhus också!