Sovrum, arbetshörna... och katt

Här är sovrummet och min arbetshörna. Det har hänt lite grand sedan vi började, det tog betydligt längre tid än vi trodde. Till en början hade vi tänkt lägga nytt golv dessutom, men vi insåg senare att det var bättre att ta det lite lugnt och hinna klart innan vi behövde flytta in. Väggar, tak, garderober och dörrar räckte gott och väl.

När vi började riva tapeterna insåg vi hur många lager som fanns där. Det tog säkert en hel helg minst bara att riva ner det gamla. Då var vi nere på betong och puts och gav oss på att bredspackla hela skiten på egen hand. Det gick faktiskt bra, fast jag fick lägga en hel dag med slipmaskin sedan för att få det jämnt (jag blev nästan proffs på det till slut). Sedan upp med väv och måla måla måla. Garderoberna (som syns på första bilden) var också täckta av tapet så den fick vi ånga bort också innan vi målade vitt.

Jo, så var det ju den där tegelväggen också. När vi började riva på den ena ytterväggen föll putsen ner i högar på golvet. Förmodligen ångest för de flesta, men jag blev helt till mig när jag såg teglet som kikade fram bakom. Efter lite övervägande rev vi ner hela väggen och putsade upp den (med lite hjälp av murare). Och så fick jag min efterlängtade tegelvägg! Det ska upp en ventilationslucka också, så att vi blir av med hålet som är där nu.

Nu återstår väl egentligen bara finliret med att få det lite hemtrevligt och få upp saker på väggarna. Även om jag älskar luftigheten och takhöjden så känns det lite väl kalt. Jag skall byta ut mitt skrivbord + stol också så småningom. Jag måste bara komma fram till vad jag vill ha!

2 kommentarer

Noelle

Sista bilden med Bosse hade varit världens bästa mäklarbild!

Lena

Vet inte om jag håller med föregående talare, men störtskön är den iallafall x) Riktigt riktigt snyggt blev det!

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram