Köpsug

Då kom det smygande. Köpsuget. Jag har inte uppdaterat min kameraväska på nästan ett år nu och börjar bli sugen på något nytt! Ett nytt objektiv hade inte varit så dumt, frågan är bara om jag kan motivera det tillräckligt för mig själv eftersom jag inte har något större behov av det egentligen.

Typiskt att man bara blir kräsnare och kräsnare med tiden och tittar på dyrare och dyrare grejer istället för att nöja sig, livsfarligt rent ut sagt.

Just nu är jag mest sugen på Sigma 30/1.4 och Canon 50/1.2. Testade Jens 30/1.4 förra helgen och gillade det mycket, riktigt sjysst att kunna få kort skärpedjup redan på 30mm. Skärpan satt där den skulle också, jag har blivit lite nojig med sånt när det gäller tredjepartsmärkena måste jag säga. En uppgraderad 50:a hade varit jäkligt fint också, synd att det svider så i plånboken bara. Hjälp, man skapar sig behov helt klart!

1 kommentar

Nadia

Ja, den trettonde flyttade jag hit men jag flyttar hem igen på söndag, dvs den trettonde. :P Jag saknar min familj alldeles för mycket och fattar inte hur jag skall klara mig när jag börjar på högskolan för då är jag så illa tvungen att flytta. Men då kan jag ju ta tåget hem iaf. Wow, ett 1.2 =) Klart man är köpsugen, själv vill jag byta ut mina 18-55 och 55-200 mot ett som täcker båda när jag är ute och spontanfotar och inte kan stanna så länge så man hinner byta objektiv och så. Sen är min stora dröm ett vidvinkel. Ärligt talat så har jag ju råd till det men jag behöver mina pengar till annat så att säga, vilket lär bli ett hett samtalsämne i bloggen när det väl är dags =)

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram