Glace au four

Vår efterrätt på nyår bestod av glace au four. Gick jättebra att förbereda och bara spritsa och bränna av när den skulle serveras. Vill man vara bekväm går ju dessutom alla ingredienserna till själva glassbomben att köpa färdigt. Vi (Christian) bakade en chokladsockerkaksbotten som blev jättegod till. Glassbomben, som Ulf och Lotta hade förberett bestod av chokladglass och hallonsorbet. Jättegott!

Ca 8 portioner

Glassbomb

  • 1 liter glass
  • 1/2 liter sorbet
  • 1 sockerkaksbotten

Maräng

  • 5 äggvitor
  • 2 dl socker

Välj en rund skål till glassbomben och klä den med plastfilm. Fyll den med glass hela vägen upp på kanterna men spara plats i mitten för sorbeten. Fyll upp hålet med sorbet och lägg på sockerkaksbottnen. Ställ in i frysen ett par timmar för att stelna.

Vispa äggvitor och socker i en torr bunke tills smeten blir toppig och inte går att hälla ur bunken. Ställ undan till servering.

Ta fram glassen ca 20 min före servering. Vänd upp den på ett fat och spritsa marängen runt hela. Bränn av marängen med en brännare så att den får lite färg och servera!

1 kommentar

Nadia

Mums! Ser fantastiskt god ut! =)

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram