Magasinsgatan

En snabb bild tagen på vägen ner till spårvagnen efter jobbet.

Jag lånade ut min 40D över helgen och passade på att knäppa en och annan bild nu när jag fick tillbaka den idag. Det är alltid kul att jämföra kameror, speciellt när man inte använt dem på ett tag. Det mesta är ju sig likt mellan 40D och 7D men det jag saknat sedan jag bytte upp mig är det snabba bytet av fokuspunkt som jag fortfarande inte har lyckats ställa in "rätt" på 7D:n. Jag vet att det skall gå, men inte ens personalen på japanphoto lyckades hjälpa mig. Jag insåg redan på första bilden idag hur mycket snabbare jag kunde få rätt fokus med 40D:n. På något sätt skall jag knäcka det där, det finns förmodligen någon firmwareuppdatering jag kan ladda över. När jag orkar.

Annars hade jag faktiskt förväntat mig mer brus i bilderna, vad jag mindes brukade det vara betydligt mer. Kanske är det camera raw som gör ett sjukt mycket bättre jobb sedan de förbättrade brushanteringen. ISO1000 var inget större problem.

3 kommentarer

Dessi

Underbar bild! :)

Alexandros

Du trycker på "zooma in" knappen uppe till höger när du skall fota. Då börja alla fokuspunkter i sökaren lysa. Sedan använder du bara joysticken för att byta fokuspunkt :)

Åsa

Tack Dessi! Alexandros: Tack, men det visste jag redan. Problemet är inte att jag inte kan byta fokuspunkt utan att jag vill slippa behöva trycka på en knapp innan jag kan välja med joysticken, vilket jag kunde på 40D:n :)

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram