Now what?

Ibland stannar jag upp och funderar. Funderar på vad jag gör, vad jag vill och vad jag skulle vilja förändra. Tiden springer på ganska bra.

När jag gick i gymnasiet frågade min lärare mig vad jag hade för mål och vad jag ville uppnå när skolan var slut. Jag ville bli webbdesigner, det var ingen tvekan om det. Ett sätt att närma mig mitt mål var att ordna en praktikplats. I fem veckor skulle jag få designa, koda och allt som jag brann för - lycka! Det var tredje året på gymnasiet och de ursprungliga fem veckorna har nu blivit till lite mer än 3 och ett halvt år. Jag fick en anställning direkt efter praktiken och behövde inte ens söka jobb. Mitt mål var uppfyllt. Avklarat. Done.

Nu då? Jag är 21 år och har redan klarat av mitt mål, jag har inga kvar. Vad vill jag göra om fem år? Jag vet inte. Jag känner mig lite som en skitunge med lyxproblem för jag trivs bra med mitt jobb och framförallt mina goa kollegor men jag tror att det är bra att sätta vardagen i perspektiv ibland. Jag vill behålla den där passionen jag hade i gymnasiet och inte riskera att göra allt till trötta vanor bara för att min hobby blivit mitt jobb. Min avsikt är inte att vända livet upp-och-ned. Jag måste nog bara hitta små sätt att utmana mig själv på! Det får bli ett delmål i jakten på mitt nya.

4 kommentarer

Ina

Jag imponeras av att du redan är webbdesigner (och blev det ganska snabbt) och tycker själv att det vore ett otroligt roligt jobb. :) Livsmål kan vara kluriga och svåra att komma fram till, men det är bra att fundera lite grann då och då sådär.. rätt vad det är så kanske du kommer på någon ny spännande sak du vill utveckla vidare :) (Svar) Ja, fisheye är verkligen roligt! Jajjemän, här ser du en trogen läsare sedan många år tillbaka. ;)

Dessi

Du gör sjukt snygga hemsidor! Du hade väl en portfolio här på kobolt förut? Jag håller just på att få in en fot i branschen. Har alltid hållt på med hemsidor och bloggar. Först nu har jag fått en praktikplats på en webbyrå, och jag är 25 år. Förstår vad du menar ändå! Men måste jakten (målen) innefatta jobbet? Kanske det finns mål i det övriga livet du kan sträva efter? Om du trivs med ditt jobb menar jag.. :) Kram på dig!

Åsa

Tack skall ni ha båda två och hoppas att det går bra med allt ni vill göra! Jag vet att jag har haft flyt som fått in en fot så pass tidigt, är jättetacksam för det och jag hoppas att det inte låter som något annat. Jag tror som sagt inte att jag behöver några enorma förändringar i nuläget, jobbet är bra men det är skönt att reflektera lite ibland. Jag vill inte riskera att tröttna på vad som är/varit mitt största intresse. Det hade varit jättetråkigt så jag måste hitta små sätt att utmana mig själv!

Dessi

Tack för din kommentar i min blogg :) Förstår dig! Har haft liknande tankar om att jobba med ett av sina största intressen eller inte, just för att risken finns att man tröttnar. Knepigt det där!

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram