Ups & downs

Ni har förmodligen märkt att jag tappat blogglusten lite på sistone. Faktum är att jag tappat min fotoinspiration. Jag har knappt tagit en bild på över två veckor, det är inte likt mig. Tro inte att jag tappat intresset, riktigt så illa är det inte. Alla har väl sina svackor, de går över efter ett tag! Det har de gjort förr.

En av anledningarna till det är förmodligen att jag börjat fundera på vad det egentligen är jag vill få ut av mitt fotande och vad jag faktiskt vill fota. I början av mitt fotande, strax innan gymnasiet sprang jag runt med vår gamla Canon Powershot och fotade blommor och blad i macroläget för fulla muggar. När jag tittar tillbaka på några bilder från den tiden så inser jag samtidigt att det är den typen av bilden som ligger till grund för hela mitt fotande, de okonstlade, oarrangerade bilderna som oftast kanske inte har något annat syfte än att se snygga ut. Jag lockas av att återspegla motiven som de ser ut, jag är ingen analytisk person som strävar efter att förmedla budskap. Jag anser att efterbehandling kan och ska lyfta fram en känsla, inte skapa bilden.

Nu låter jag flummig och gud vet vad men jag har grubblat lite på det här ett tag. Det är när jag tittar på gamla bilder som dessa som jag börjar fundera på om jag faktiskt utvecklats något rent bildmässigt sedan dess. Samtidigt vet jag inte om det ens är något att grubbla över, för fotandet är ju något jag gör som hobby, för att det är roligt! Ni skall se att jag snart är lika fotoglad som vanligt, det är kanske lite semester jag behöver!

Bilderna nedan är från första terminen i gymnasiet. Vi hade fyra lektioner foto och jag fick höra att jag inte behövde välja det som inriktning eftersom jag redan kunde det. Det fick mig att få upp glöden för det ordentligt och fota vidare på egen hand istället!

1 kommentar

Marie F

Jag tappade lusten helt. Har knappt en privat bild i arkivet jan-maj. Men lusten har så smått börjat hitta tillbaka. Jag minns i alla fall att du inspirerade mig helt sjukt mycket under 2008 .Dina matbilder exempelvis...de fick mig att börja fota mer än bara vovven privat. Det är bra att grubbla lite och tillåta sig en paus.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram