I jakten på hjärtan

Nuförtiden köper jag inte choklad bara för att äta den - det känns nästan lite vuxet på något sätt! Som igår, direkt efter jobbet tog jag på mig utmaningen att leta upp de finaste chokladhjärtanen som fanns att få tag på (i närheten). Eftersom det är alla hjärtans dag på söndag så ville jag ta en temabild till chokladorama - med hjärtan givetvis!

Efter att ha besökt tre olika butiker hade jag samlat på mig ett gäng fina hjärtan. På Kanolds, där jag hittade de mönstrade på bilden nedan bad jag t.om. speciellt om att få som hade flest hela hjärtan på sig ;)

Nu har jag det bästa kvar - att få äta upp dem! Fast man kanske skulle spara de till söndag - dagen till ära?

PS. Receptet på Choklad- och nougatsemlorna finns nu inlagt!

3 kommentarer

Ina

Riktigt härliga färger i bilden! Gillar den röda färgen som är lite dov röd till vänster i bild. :) Jag tycker ofta att du lyckas väldigt bra med färger. Du är bra på att komponera färger tillsammans i dina bilder. Dina produktfoton är också väldigt stiliga. :) Hur bär du dig åt? Har du olika papper som bakgrund under och använder du dig av någon produktsfotoutrustning? Jag tycker i alla fall att du lyckas väldigt ofta. Bilden ovan är mysig :)

Åsa

Ina: Tack skall du ha! Det jag brukar tänka på när jag tar den här typen av bilder (med mjukt ljus) är att inte få med några hårda skuggor. Jag har ett ljustält som underlättar en aning för att jämna ut ljuset men jag använder det mest för att placera hela motivet i skugga, ofta tar jag även något annat till hjälp för att skugga med ytterligare också. I det här fallet tog jag faktiskt bilden i väldigt svagt ljus. Jag hade släckt i köket för att lysrörslampan i taket gav ett väldigt tråkigt ljus. Jag hade kameran på stativ och ganska lång slutartid för att få bilden tillräckligt ljus. Vad gäller bakgrundsfärger så har jag ett antal färgade papper som jag använder när jag fotar - just det här är ett utvikt A4-block med färgade papper men jag har några stora, typ A1 också.

Ina

Åh, tack för ditt utförliga svar! :)

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram