Bland lava och is

Det är något speciellt med Island, jag har alltid varit fascinerad av det landet. Den "lilla" ön med mindre än en halv miljon invånare känns lite som att komma till en annan värld, i allafall om man ser till naturen och miljöerna. Vilket annat land i norden erbjuder vulkaner, gejsrar, varma källor och lavastränder?

Vi var där med familjen år 2002 och jag känner att jag måste åka dit snart igen. Bara en sån sak som att jag inte hade det fotointresse jag har idag är anledning nog! En fotoresa med tid att utforska skall det bli! Sällskap någon? Jag och syrran pratade om att åka i somras, men det blev aldrig av. Nästa sommar kanske?

Det finns många ställen jag skulle vilja åka till, men Island ligger definitivt någonstans i toppen. Nya Zeeland, Asien (Malaysia, Thailand, Kina m.m.), skotska högländerna (Isle of Skye t.ex.) och Grand Canyon är ju inte helt ointressant heller! Vart skulle du åka om du fick åka vart som helst?

Jag satt och kollade igenom några bilder jag tog och blev givetvis ännu mer sugen på att åka tillbaka. De flesta bilderna är tagna med min gamla analoga kompakt (ev. några med mammas minolta-system också) och scannade med en uråldrig scanner. Jag blev för övrigt lite stolt över mig själv som kom ihåg alla underbara namn!

8 kommentarer

Jennie

Jag följer mer än gärna med dig nästa år! Island verkar så otroligt fint och häftigt. Följer du med mig till Nya Zeeland då? Det är en dröm som väntar på att bli uppfylld. Va små och söta ni var! Haha jättegulligt.

Matilda

Ursäkta, den där bilden är så inte okej! HAHA Jag ser ut som den fete i Little Britain!

Åsa

Jennie: Ja! Det hade varit skitkul! Matilda: HAHA! Jag ser väl inte så jäkla cool ut jag heller ;)

Marie Falkering

Är det dina bilder...fantastisk i så fall att du tog dem 2002! Men det verkar vara en fotografs dröm att resa dit.

Christian Johansson

Hej jag gillar hästar och har flätor

UH-HUH-ME.COM

Härliga bilder och jag skulle inte heller tacka nej till en resa dit. Wow vilken fotoupplevelse!

Åsa

Marie: Japp det är det! Kan hända att någon bild är tagen av mamma, men jag är ganska säker på att det är mina. Ja, verkligen - det är ju inte så långt bort ändå! Christian: Oh yes. Flätor is the shit. UH-HUH-ME: Tack! Ja, jag vill åka nu nu nu! Verkligen annorlunda miljöer.

Elin

Hejsan! Har följt din blogg en längre tid och är otroligt inponerad av dia bilder! Har fått väldigt mycket inspiration till mitt eget fotograferandet från din hemsida! :)

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram