Fartfyllt söndagsnöje

Idag har jag varit duktig. Det var en tur med fyra pers inbokad i stallet och jag hade lovat att hjälpa till att ta den. Så det har jag gjort idag - själva turen är på 2 timmar inkl. fikapaus, men det tar verkligen hela dagen med allt runtomkring! Hämta och göra i ordning 6 hästar istället för 1, se till att turryttarna känner sig omhändertagna samtidigt som man springer fram och tillbaka som en tok med sadlar och träns och borstar och allt vad det är. Helst skall det ju gå någorlunda fort också. Sedan skall jag agera ridlärare och försöka vara någorlunda pedagogisk samtidigt som jag har ansvaret för fyra okända ryttare. Puh, mycket att tänka på där - men det är kul när vi väl kommer ut ;)

Jag tycker att det är kul att det är lite spridning bland de som rider tur - både tjejer och killar i olika åldrar och med olika mycket erfarenhet. Idag var det två tjejer som hade tagit med sig sina killar. Tjejerna hade ridit lite grand tidigare, killarna hade nog aldrig suttit på en häst. Trots det ropade alla JA! när jag frågade om de vågade sig på lite galopp - det är härligt tycker jag! Det brukar bli rätt bra fart och de flesta sitter oftast med ett stort leende när vi har dundrat upp för den sista galoppbacken. Yeeehaaaw!

Hur många av er rider? Har ni provat/skulle vilja prova?

5 kommentarer

Christin

Fina bilder! :)

Sandra

så himla söt!

Lena

Söta Zigge ^^ Jovars, jag har ridit mer eller mindre sedan jag var fyra och har haft lektion en gång i veckan nästan alla år. Sedan några år tillbaka på Akademistallet i Uppsala; lite speciellt kanske vissa tycker eftersom minsta hästen är på kanske 1.55 i mankhöjd ;) Det är väldigt trevligt att rida storhäst tycker jag,,.

NoL

Jag vill. Galoppera alltså. Var anmäler jag mig? :)

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram