Tänk om, tänk rätt

Vi fick hem en katalog med kurser från medborgarskolan, jag skummade igenom den lite för skojs skull. Sedan blev jag faktiskt lite arg.

De erbjuder en distanskurs i hur man bygger hemsidor - med hjälp av word. Nu vet jag inte så mycket mer om kursen än vad som stod i katalogen men spontant så tyckte jag att den som hade hittat på det skulle dö. Kanske inte bokstavligen, men tänka om, definitivt. Lägger man resurser på att lära folk något kan man väl göra det ordentligt? Det är egentligen inte den specifika kursen jag stör mig på, utan tänket bakom.

Jag skall villigt erkänna att jag byggde en av mina första hemsidor i word - när jag var runt 10 år. Jag förstår också att alla kanske inte kan/orkar/vill lära sig html, men då finns det ju alternativ. Vill man inte lämna över det till någon som kan så bör man ju åtminstone välja ett bättre alternativ än just word.

Jag må vara arbetsskadad som hakar upp mig på detta, men det kan inte leda till något bra. För ett tag sedan fick jag höra av en kund att en hemsida är ungefär samma sak som en powerpointpresentation. Det säger väl en del.

7 kommentarer

Daniel

Håller helt med dig. Sen kan man undra hur många som faktiskt väljer kursen, skulle vara intressant och veta vad dem säger till kursdeltagarna. "Det här är egentligen inte webdesign, men det andra är för svårt för er"

Ina

Oj, heh.. Jag förstår din frustration! Word är liksom ett <em>text</em>-redigeringsprogram. Då kan man väl ändå skaffa ett <em>hemside</em>-redigeringsprogram (WYSIWYG-program) till en sådan kurs isåfall, det är ju rent logist och väl alldeles soklart. ;) Och vadå arbetsskadad - det är ju din inriktning i arbetslivet och inom hoobyintresset, såklart att du reagerar. Förstår dig precis! :)

Pernilla

Jösses, trodde liksom den där tiden var förbi.

B E R G O D A L...

Men hjälp! Det var det dummaste jag hört! De kunde väl iaf erbjudit Frontpage?

Bobby

Nästan så man kan tro att det är Microsft som står för kursen. Det går väl helt i deras linje med att använda Word som verktyg för att bygga webbplatser. Dom säger själva det är en väldigt bra motor för att rendera HTML och dom verkar vägra att ge sig med att använda Word som HTML-motor i Outlook. Åsa du kanske ska maila Medborgarskolan och erbjuda en kurs i att bygga en webbplats.

Rebecca

Hahahha. Men att göra hemsidor i Word/Powerpoint vet du väl är det nya svarta? Det är sjukt effektfullt och blir ju så sjukt snyggt. *GROV ironi!*

Jorunn

Jag kan inte ens bygga hemsidor men till och med jag fattar att word inte är bästa sättet att bygga dom. Skulle absolut inte välja den kursen.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram