Som hemma fast annorlunda

Tallinn var bra, vi landade på Landvetter i fredags förmiddag så vi har haft lite tid att vänja oss vid Sverige igen. Faktum är att det var ganska likt Sverige, med skillnaden att man inte förstod ett piss av vad man hörde eller läste. En del kunde man dock gissa sig till om man kände igen ord från finskan.

Vi bodde på gångavstånd till Gamla stan, där vi spenderade större delen av tiden. Det var otroligt mysigt att gå runt på kullerstensgatorna mellan de gamla fina husen. Mycket var väldigt turistinriktat, men vi hittade några guldkorn - bland annat ett café med underbar varm choklad och praliner och ett ställe som serverade otroligt mättande pannkakor (både söta och matiga).

Jag kommer att lägga upp bilder löpande, allteftersom jag har gått igenom dem. Tills dess bjuder jag på en utsiktsbild över gamla Tallinn och dess många torn och kyrkor.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram