Livsnjutaren

Bosse trivs ute på Balkongen. Att lyssna på alla ljud och låtsas att man är farlig vildkatt är grymt säger han.

Lite för grymt tycker vi. Någon gång har det hänt att balkongdörren har varit lite för mycket öpppen, vilket Bosse givetvis sett som en möjlighet. När man ser en katt titta IN genom fönstret istället för ut så är det något som inte står rätt till. En annan gång hoppade han över till grannens balkong och vägrade att komma tillbaka.

Hur gör ni andra med katter i lägenhet (och balkong)? Man måste ju kunna ha dörren öppen och vädra när det blir för varmt. Vi har funderat på att näta in hela balkongen, men det känns inte så roligt. En av grannarna i huset har sina katter lösa på balkongen utan uppsikt, de går runt på balkongräcket som om ingenting. Det känns inte riktigt tryggt.

Nedan: En lycklig bengal fick sola ute på pallen igårkväll

6 kommentarer

Malin

Ni har en bra söt katt :) Jag skulle uppmuntra er till att näta in balkongen, jag tror det skulle vara säkrast för lille Bosse-buset och ge er trygghet genom vetskapen att ni inte behöver oroa er för att han ska utnyttja ett kattliv av nio varje gång ni vill vädra :)

NoL

Curiosity killed the cat säger jag bara. Näta in eller rasta i koppel. Alternativt näta för dörren till balkongen så kommer det luft in och ingen Bosse ut. Har alldeles för många historier om katter som dör från balkonger och fönsterbleck.

Christian

Vi ska näta in på något sätt... Just nu är det några snubbar här och sätter upp en markis på balkongen. När det är klart vet vi vilket spelrum vi har med nätet.

Åsa

Nej, att låta det vara som vi har det nu är ju inget alternativ, inte heller att låta honom gå lös på balkongen själv. Absolut inte. Någon form av nät blir det nog, som Christian säger. Det är väl bara jag som inte riktigt vill acceptera det, känns som att det kommer att kännas instängt på balkongen. Men men, safety first!

tiggy

Näta in helt klart! Det måste inte se gräsligt ut. Måla trästommar i samma färg som balkongen/huset. Sätt större krukor med klätterväxter i eller bara stora vackra växter. Det kan bli en vacker oas där ni alla kan njuta. :)

Ina

Väldigt snygga bilder på katten! Härligt ljus och behaglig skärpa :)

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram