Timesaver

Det finns en rolig grej med photoshop, att det finns så många olika sätt att göra saker. För drygt en månad sedan upptäckte jag en funktion som jag inte ens visste fanns. Kanske har jag levt helt isolerad från alla andra i photoshopvärlden, men jag hade inte ens hört/läst/sett någon använda den. Nu har jag blivit så beroende att jag använder den flera gånger om dagen.

Jag talar om Trim - brukar ni använda den? Med hjälp av ett eget kortkommando blir jag ännu mer effektiv när jag klipper ner bilder till sajter. Vad den gör är helt enkelt att den rensar bort alla rena ytor runtom ett objekt. Har du t.ex. en logga som ligger mot en vit yta, men med onödigt mycket luft runt så trimmar den ner bilden så mycket som det går utan att beskära loggan. Det fungerar lika bra på transparenta ytor och du väljer själv vilka sidor som skall påverkas. Perfekt!

PS. Trim hittar du under "image" i menyn.

3 kommentarer

Ina

Wow, det låter ju helt perfekt! :D Tack för tipset!

Emma

Wow! Superbra tips :D Vilket ps har du?

Noelle

Åhå - smart. Får otaligt många bilder från folk med mer kringyta än faktiskt objekt.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram