Skottland

SkottlandÄr det någon som har varit i Skottland?

Jag har velat åka dit länge - och nu kanske det blir av! Vi funderar på att åka dit kring första maj-helgen när man ändå är ledig lite. Det blir förmodligen torsdag-måndag, inte jättelänge med andra ord.

Tips på saker att se och göra mottages gärna! Planet går till Glasgow, så gärna något däromkring. Jag har spanat in en ö strax utanför - Isle of Arran som skall vara ett "skottland i miniatyr" - det låter väl bra? Det ser väldigt fint ut efter vad jag sett på bilder därifrån. Edinburgh hade varit kul att åka till också, men det kan bli lite knappt med tiden.

Så, ni som varit där - vart var ni? Vad gjorde ni? Något man inte får missa?

9 kommentarer

Jossan

Ska faktiskt åka dit nu i slutet av mars, med skolan dock men i alla fall.. Får ju lite fritid att göra något på.. Jag ju säga hur det var när jag kommer hem? :)

Bobby

Tycker allt ni ska testa Haggis men inte på bakfyllan. Finns ofta att få tag som vegetarisk också. Òran Mór hade dom god hamburgare om nu inte Haggisen skulle passa er.

Åsa

Tack så mycket för alla tips! Nu har jag lite att beta igenom ;) Nä, haggis och sjömonster skall vi försöka skippa!

Jorunn

Har bara åkt igenom skottland hittills men man kanske skulle dra sig dit nu när jag ändå är i London :P Ha det så skoj om du åker och se upp för Nessie!

mrcsfrst

Jag tror nog iofs att Bobby täckte in det mesta, men här kommer en liten lista. To do: 1. Fota kusten. 2. Fota gamla spökborgar. 3. Fota dimma och kullar. 4. Häng med Franz Ferdinand. 5. Gå på en Celtic FC match. To don´t: 1. Bada i Skotska havet. 2. Äta Haggis 3. Leta efter sjömonster

Lena

Har varit där, sommaren 2007, och familjen ska dit i sommar igen ;D Helt klart värt resmål, bästa stället jag varit på tror jag... Vackert som få och mycket trevligt folk! Rekommenderas varmt ^^

Daniel

Har inte varit där men skulle jättegärna åka dit, mest för att se naturen tror jag. Har hört att det är billigt att köpa converse där dock (;

Cathy

Hej, Glasogow har ett mycket intressant museum värt ett besök, http://www.glasgowmuseums.com/venue/index.cfm?venueid=1 Arran är vackert, storslagen natur och så finns det flera whisky distilleries.

Bobby

Har redan tipsat några vänner om Glasgow, så här kommer samma information till dig... När jag var i Glasgow så åkte vi ut på landet en dag och en dag gick vi på stan. På kvällarna gick vi till några pubar. Men några saker som jag tycker ni ska göra är. Åka ut och se naturen Skottland har grym natur och en timme eller lite mer med bil så är man redan där högländerna börjar. Där historien om Rob Roy och filmen ut spelar sig. Loch Lomond är en sjö men berg runt om sig som jag tycker ni kan åka till. Vi körd läng sjön en hel efter middag. Hade var grymt att gå upp på ett av bergen. Alla får man gå upp på vi hade hoppas att det gick med bil men hitta ingen, det kan ta mellan 1-2 timmar till 4-6 timmar att gå upp och ner till en topp. http://www.lochlomond-trossachs.org/ http://www.loch-lomond.net/ När ni är i Glasgow så måste ni allt passa på att åka med tunnelbanan den är inte står finns bara två linjer säger dom. Mer ska jag inte säga den är grym, visa stationer är bättre än andra! West End tycker jag var en trevlig stadsdel med Universitetet, Ashton Lane med små gator med pubar och restauranger. Vi åt på Òran Mór det är en kyrka som är ombyggd till restaurang och pub, var rätt billigt men sjukt skumt att sitta inne i en kyrka och dricka en öl och äta mat. Est End finns det en stor marknad som jag aldrig han med att se men den ska vara intressant, Glasgow Barrowland market. Där tror jag även dom har större spelningar där. Även katedralen och Necropolis ligger i den stadsdelen som ni ska besöka. Från Necropolis ser man ut över staden. http://www.list.co.uk/place/16846-oran-mor/ GLASGOW CATHEDRAL Cathedral Square, Glasgow Denna katedral, en av Skottlands ståtligaste medeltida byggnader, är den enda katedral på det skotska fastlandet som förblev oförstörd efter reformationen 1560. Katedralen är döpt efter St Mungo, Glasgows skyddshelgon, är byggd på platsen för hans grav och markerar stadens första bosättning. www.historic-scotland.gov.uk (på engelska) GLASGOW NECROPOLIS Castle Street, Cathedral Square, Glasgow 'De dödas stad' har en unik arkitektur och design, och är en trogen spegling av Glasgows sociala och ekonomiska arv. www.glasgow.gov.uk (på engelska) The 13th Note, rätt trevligt ställe, kanske en yngre publik men där ska man kunna få lite mat och även se på musik. http://www.13thnote.co.uk/ Det är det jag kommer på nu, finns en uppsjö av museer att besöka om man vill. Själv gillar jag mest att gå runt i nya städer och se hur det ser ut och se på folk. Tycker det var en trevlig stad. Ska finnas ett område som kallas för det ända slumområdet i Europa som finns kvar. Minns inte vart det ligger kanske på South Side men minns inte, det är väl det ända stället jag inte tycker ni ska besöka. Hoppas ni får det trevligt! Ps. Christian får gå en kurs i att lära sig dricka whisky innan Ds.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram