Sigma 50/1.4

Sigma 50/1.4

Just nu är jag sjukt sugen på att uppgradera mitt canon 50/1.8 till sigmas 50/1.4. Jag var lite inne på canons motsvarighet först, men efter att ha läst en hel bunt jämförelser och recensioner så har jag blivit mer och mer övertygad om att sigman är rätt val.

Jag gillar mitt 50/1.8, det var mitt insteg i världen av fasta objektiv. Nu när jag fastnat där börjar jag sätta lite krav. Jag vill ha bättre byggkvalitet, bättre autofokus och lite bättre ljusstyrka. Både canon och sigma lever upp till detta, men sigma har några fördelar som väger över.

Enligt flera recensioner skall det vara något skarpare vidöppet, vilket är väldigt viktigt för mig om jag köper ett ljusstarkt objektiv. Dessutom verkar bokehn mycket mjukare och skönare än på canon, vilket också väger över en hel del. Än så länge har jag nästan bara gått på vad andra tycker så det är svårt att skapa sig en egen uppfattning.

Är det någon av er som går i samma tankar? Har ni testat det själva?

2 kommentarer

Åsa

Bella: Roligt att du är nöjd med ditt! Det lutar absolut mot ett köp så småningom!

Bella

Hej. jag köpte det till mig själv som en bonusjulklapp i dec och jag kan verkligen rekommendera det ! det är grymt bra, skärpan blir kanon och sitter där den ska. det fokuserar jättesnabbt. har själv inte haft canons 1,8 innan men jag skulle verkligen rekommenera detta. :) ha det!.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram