Photoshop: streckade linjer

Det har varit ganska dåligt med uppdateringar av mina photoshopguider på sista tiden, så nu skall jag försöka ändra på det!

Jag tänkte tipsa om hur du smidigt kan göra snygga streckade linjer i photoshop. Detta är något jag själv använder ganska ofta, t.ex. när jag skall rita ut streckade avgränsare eller liknande i designskisser.

1. Börja med att plocka fram pennverktyget/pencil tool. (Hittar du det inte, klicka på penseln och håll nere musknappen en liten stund så dyker det upp). Har du inte penselpaletten öppen klickar du fram den under window - brushes. Paletten ser du på bilden nedan. Ställ in storleken på pennan (master diameter) till 1px.

2. Klicka på "brush tip shape" näst längst upp till vänster för att få fram fler inställningar. Under "spacing" fyller du i hur stort mellanrum du vill ha mellan prickarna. Med en diameter på 1px brukar runt 300% vara ganska lagom.

3. Nu är du klar med inställningarna för pennan och kan börja rita dina linjer. Välj din färg nere i färgpaletten och börja dra snygga, streckade linjer. Testa att variera med olika storlekar och mellanrum för att hitta det som passar bäst för ditt ändamål. Vill du ha mjukare prickar väljer du penselverktyget istället och gör likadant.

Tips! Vill du rita raka linjer håller du nere SHIFT samtidigt som du drar din linje.

En fortsättande guide om hur du kan använda dessa linjer till olika former kommer inom kort! Önska gärna guider om det är något speciellt ni skulle vilja lära er.

6 kommentarer

Matilda

Tack för nya uppdateringar, har använt dina guider länge till och från. Senaste tipset med pensel: Hur kan man skriva text som följer den nya formen på linjen?? //

Pernilla

Det var ett bra tips =)

Ina

Kul med Photoshop-guider! :)

Sophie

Ja mkt bra guide! Min fråga är istället, hur kan jag göra streckade linjer istället för prickar? :)

Sophie

Jag kom på det själv! Kan ju ändra roundness till typ 30% och öka spacing till typ 600%. Kanon! :)

Maria

Kanontips! Fanns INGENTING om detta i photoshops egen hjälp.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram