januari 2012

En dag i skärgården

Skärgården lever även på vintern. Lite gråare, lite kallare (och mer plats på färjan) men annars är det sig likt. Jag tog en tur ut till öarna förra helgen och hälsade på min pappa. Han har tagit ett stort steg och blivit med dator, så nu är han uppkopplad där ute. Jag hjälpte honom att få ordning på saker och ting så vem vet, nu kanske han till och med hittar hit?

En promenad på den blåsiga ön hann vi också med innan jag tog båten in mot stan igen.

Bloggkategori: 

Thailändsk linssoppa med kokos

Om jag skall tycka att det är kul att laga mat så måste den vara fin att titta på - helst färgstark! Linssoppa låter kanske inte så himla glatt men det blev denna. Receptet kommer från allt om mat från början men jag ändrade lite under tiden.

Till ca 4 portioner

Bloggkategori: 

Året som gick

Alla riktiga bloggare gör tydligen långa, utsvävande årstillbakablickar. Och eftersom jag åtminstone försöker vara bloggare ibland så ville jag göra ett försök. Så... tanken var god, men minnet sämre. Det här var mitt 2011 om man skall gå efter mitt bildarkiv! Finns det inte på bild så har det inte hänt.

Januari

Gjorde en supergod karamellpanacotta med choklad och havssalt. Hade wii-kväll med mina bästa kollegor och kände mig utanför med min gamla iphone. Åkte spårvagn och fotade min väg till jobbet. Hittade ett fastfruset löv och satt och pratade med en råtta.

Bloggkategori: 

Hej 2012!

Nytt år och nya tag! Hoppas att alla hade ett bra nyår. Vi firade här hemma och lagade god mat i gott sällskap! Mycket mat blev det.

Socialt nog så lyckades jag bara fånga mat på bild, med undantag för en snabb iphonebild. Å andra sidan är jag matfotonörd också.

Bloggkategori: