mars 2011

Hej

Jag har inte rört min dator hemma på över en vecka. Kan inte påstå att jag har saknat det speciellt mycket ändå, det enda är att bloggen har blivit lite lidande. Jag dödar så otroligt mycket tid här utan att egentligen veta vad jag gör ibland. Visst lägger jag mycket tid på arbete med bilder och diverse hobbyprojekt men mycket är... ingenting. Skönt med en paus ibland, jag spenderar ändå så mycket tid framför datorn på jobbet.

Bloggkategori: 

Den skrämmande blixtvärlden

Blixt är inget som sitter på min kamera ofta. Jag kan nästan räkna antalet gånger jag har använt den, så sällan är det. Faktum är att jag inte riktigt har kommit överens med den. Jag har inte varit så nöjd med resultatet, det onaturliga, tråkiga blixtljuset. Det har nästan fått mig att ogilla blixtar.

Bloggkategori: 

Vårkänslor

Härliga lördag! En mysig caféfrukost i Haga och sedan en tur bort till Feskekörka. Strålande sol och klarblå himmel! Man får en kick av det, eller hur?

Jag såg små gula plättar nere på gräset nedanför balkongen förut och sprang ut och kröp runt på marken en stund. Bredvid stod min fanclub av nyfikna tanter med rullatorer, som alltid. Vintergäck och snödroppar - vårkänsla på topp!

Bloggkategori: 

På toppen av ett isberg

När jag satt på vagnen hem från jobbet och tittade ut på solljuset fick jag ett enormt fotosug! Snabbt hem och packa väskan! Beslutade mig för att försöka använda mitt tele lite mer så det åkte på trots att jag knappt får ner kameran i väskan då. Vidvinkel och macro åkte med av bara farten.

Bloggkategori: 

När tiden springer ikapp

Det händer mycket på ett par år. Inte minst inom webbranschen. Jag hjälpte Nathalie i stallet att bygga en sajt under 2006, vilket då resulterade i nuvarande gneisti.se. 6 år är ganska mycket i sammanhanget och det märks ganska tydligt här. Jag minns hur nöjd jag var när den lanserades och den var ju trots allt ganska bra . Den var för övrigt en av tre referenssajter jag visade när jag sökte praktik där jag jobbar idag. Hade jag visat den idag hade jag förmodligen inte haft mycket att hämta där.

Bloggkategori: 

New York New York

I slutet av april åker vi. Det kommer att bli grymt! Mycket mer än så behöver jag nog inte säga. Förhoppningsvis lite varmare än de -15°C vi hade över nyår 2008/2009.

Nu avrundar jag den här veckan och taggar för nästa. Efter jobbet imorgon hakar jag på två kollegor på mitt livs andra spinningpass, vi får se om jag överlever det. Sist (för säkert två år sedan nu) var det nog på håret.

Bloggkategori: 

Semlesnobberi

När man är hemma och sjuk går tydligen inte vad som helst hem i semleväg. Nej, när jag ställde in min träning i tisdags för att kunna köpa hem en semla till en stackars sambo dög det inte riktigt ändå. Han är kräsen den där och skulle ha "en saftig kar­de­mum­ma­bulle fylld med 70%-ig oskalad man­del­massa och toppad med riktig grädde spetsad med en knivsudd äkta vanilj" från Cum Pane som han hade läst om.

Bloggkategori: 

Nu grönskar det...

Vårkänslorna växer i takt med örterna i mitt köksfönster, lite för varje dag. De trogna favoriterna basilikan och koriandern leder. Nykomlingarna mynta och chilli är trögstartade men kanske kommer igång med dunder och brak plötsligt - vem vet?

Bloggkategori: 

Det ÄR vår

Våga inte påstå något annat. Jag har sagt det ett tag nu men här är dagsfärskt bevis!

Bloggkategori: 

Mat å sånt...

Matvanor är intressant tycker jag. Jag intalar mig själv att jag är ganska duktig på att äta bra. Jag undviker (så långt det går) potatis, ris, pasta och vitt bröd - snabba kolkydrater helt enkelt. Min frukost består oftast av en dubbel knäckemacka med ost och philadelphia eller yoghurt. Till lunch blir det ofta någon form av kyckling/fisk/kött med lättare tillbehör som matvetesallad, olika röror eller grönsaker. En räksallad sitter också fint ibland. När jag kommer hem gör jag oftast min snabba quinoasallad med avokado och fetaost. Mat jag både gillar och mår bra av!

Bloggkategori: