Att grädda våfflor i skogen

Tänk er en sån där grön, mossig trollskog där man bara vill lägga sig och mysa på alla små mossiga kullar för att det ser så gött ut - där har ni Svartedalen! Där hamnade vi igår, med en väska packad med våffelsmet, toppings och matlagningsprylar. Jag har saknat att laga mat utomhus och fick feeling för våfflor. Hur bra det funkade att göra våfflor på trangia-kök var ju bara frågan.

Vi gick en runda i solen och satte oss vid en sjö och fixade våffellunch! Det blev hur bra som helst, minst lika gott som vanliga våfflor, fast... plattare bara! Skönt, nu slipper jag den årliga ångesten över att inte ha ett våffeljärn - och slipper ha en pryl som används ca 1 gång om året.

Våffelpannkakor

Det här är frasvåfflor, fast stekta i panna istället. Räcker till ca 6-8 våfflor, eller 2 hungriga personer

Smält 100 g smör och låt svalna. Blanda 2,5 dl vetemjöl, 0,5 dl potatismjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk socker och 1/4 tsk salt och vispa sedan ihop med 2 dl mjölk (valde havre) till en tjock smet. Tillsätt sedan ytterligare 2 dl mjölk och det smälta smöret och vispa smeten jämn. Stek i smör, några minuter per sida och ät med massa god topping t.ex. sylt, bär, grädde och nutella!

PS. Om du tar med färdig smet ut, häll upp i en shaker så är det bara att skaka om och hälla ut i pannan när det ska gräddas! Annars kan man såklart blanda de torra grejerna hemma och smälta smöret ute.