Att se en ö med nya ögon

Förra lördagen gick fotoutflykten till Brännö, en plats jag besökt så länge jag funnits. Dagens sällskap var Magnus, Johanna och Viktor som ingen av dem varit ute på just Brännö. Det är intressant att se hur man ser saker med olika ögon, medan man själv knappt reflekterar över hur fina husen längs vägen är längre - de har ju alltid varit där. Men Brännö är fint, det vet jag.

Vi tog båten till Rödsten och muttrade lite över jordhögar, flaggstänger, kranar och annat bös som förstörde våra potentiellt fantastiska bilder (det får vi aldrig veta). Trädet på toppet av berget var åtminstone lika snyggt som alltid! Från ett berg till ett annat tog jag täten upp till öns utsiktsplats "Utkiken", där vi spanade ända in till stan. På toppen ligger en liten röd stuga med info för besökare, jättetrevligt för de flesta!

"- Men åh, vem har satt de här fula skyltarna här?!" Alla fotade huset från andra hållet. Det är inte lätt att falla fotografer i smaken. Turen fortsatte.

En av mina favoritplatser på ön är Lönndal, en fin vik med röda sjöbodar och charmiga bryggor. Vi hade tänkt gå vidare ner till Husvik och Ramsdal för att se vart "Brännö brygga" låg, men alla blev helt förtrollade av ljuset, stillheten och färgerna så vi blev kvar där ända tills det blev dags att avsluta dagen med kaffe och bulle hemma hos pappa. Helt perfekt!

Bryggan vid Rödsten
Magnus vid Utkiken
Lönndal