Efter regn kommer regnbåge

Solen sken när jag kom hem igår. Packade kameraväskan och tänkte att jag kunde ta en lång fotopromenad upp till delsjön istället för att plåga benen med löpning. Efter 6 kilometer och några halvhjärtade foton på blad kommer störtskuren. Underbart, 6 kilometer hem.

Först kändes det bittert och jävligt. Blött, kallt, misslyckat, dåligt för en kamera och långt hem. Ställer mig under några träd intill sjön, tittar ner och fastnar på något gult. Kantareller! Som av en slump hade jag stoppat mina nycklar i en plastpåse innan jag la dom i kameraväskan, perfekt! Bråkade med ett gäng sniglar som tyckte det var awesome att bo under gula hattar men sedan hade jag halva påsen full och tyckte det kändes som en vinst ändå!

Sen plötsligt, sprack himlen upp och solen spred sig över sjön så att det speglade sig lång väg. Jag går runt i något slags glädjerus och slänger ur mig ett "åh!" varje gång jag tittar åt ett annat håll. Först kom dubbla regnbågar på ena sidan, sedan kommer lite dis över sjön, sedan tror jag inte att det är sant när det dyker upp en eka bakom ena udden och bryter den spegelblanka vattenytan. Det var lite för perfekt för att vara sant. Det går inte riktigt att jämföra med bilderna, men det var helt galet vackert.

2 kommentarer

Sara Sjöberg

Vilka vackra bilder du tagit. Sånna där bilder som man blir helt lugn av att titta på. Kram och trevlig sommar :)

Sara Sjöberg

Vilka vackra bilder du tagit. Sånna där bilder som man blir helt lugn av att titta på. Kram och trevlig sommar :)

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram