Året som gick

Alla riktiga bloggare gör tydligen långa, utsvävande årstillbakablickar. Och eftersom jag åtminstone försöker vara bloggare ibland så ville jag göra ett försök. Så... tanken var god, men minnet sämre. Det här var mitt 2011 om man skall gå efter mitt bildarkiv! Finns det inte på bild så har det inte hänt.

Januari

Gjorde en supergod karamellpanacotta med choklad och havssalt. Hade wii-kväll med mina bästa kollegor och kände mig utanför med min gamla iphone. Åkte spårvagn och fotade min väg till jobbet. Hittade ett fastfruset löv och satt och pratade med en råtta.

Februari

Sådde massa örter och köpte tulpaner. Köpte en jacka med en jättestor luva och gick runt utan att se någonting. Tog en promenad i vasa och njöt av solen. Hade tråkigt på vägen hem från jobbet och fördrev över en timma på en bro vid slottsskogen - fotade snabba cyklister och snabba bilar tills det blev kolsvart. Plåtade hela företaget på en annan bro i extrem kyla och tog bonusbilder på samma störda kollegor. Firade alla hjärtans dag med jordgubbar och chokladfondue.

Mars

Besteg ett isberg i ruddalen. Bakade biscotti med apelsin och choklad. Hittade årets första gröna. Köpte en uggla. Var på Berzelii choklad och provsmakade säsongsnyheter. Låg på marken och fotade snödroppar. Fick liv i örtkrukorna.

April

Firade 4 år med Christian med champagne och mer jordgubbar. Hängde med syrran i Botaniska och plåtade blommor (och bin) i massor. Hittade en kopparödla i skogen bakom huset. Åkte till New York och gick och gick och gick. Och åt och åt och åt.

Maj

Fotade massa grönt på baksidan av huset. Lånade ut min vidvinkel till Björn på jobbet och var dålig på att hålla snyggt på min plats. Åkte till Falkenberg och lät Bosse vara utekatt för ett tag. Blev ett bra team med fina fina Mökkvi som jag saknar fortfarande. Lagade en giftigt grön soppa.

Juni

Åkte till Danmark med Ulf och Lotta, gick på zoo och besökte låtsasöken. Såg en jättefin solnedgång utanför Vinga på färjan hem. Såg Johnossi på Liseberg. Åkte till Stockholm med Jennie och Tobbe, såg på Foo Fighters och råkade köpa en lägenhet under tiden! Var ute hos pappa och njöt av solen i skärgården.

Juli

Firade pappas 60-årsdag och plockade blommor i trägården till kalaset. Bakade bullar. Njöt av semester i Olofsbo och gjorde en dagstur till Varbergs fästning. Hittade fina hästar utanför Falkenberg.

Augusti

Spenderade en härlig helg nere i stugan med mycket grill och gott sällskap. Förberedde lägenheten för visning och städade som aldrig förr. Höll på att bli galen på att det drog ut så på tiden innan vi äntligen fick sålt och kunde börja bo som vanligt igen. Lagade god mat med goda ingredienser.

September

Var på kräftskiva hemma hos Ulf & Lotta och åt kräftor i massor. Fotade röda saker på vägen från vagen och satt under ett paraply i regnet och umgicks med en flugsvamp. Fick äntligen nycklarna till nya lägenheten och kunde börja renovera!

Oktober

Spenderade en hel månad med vanligt jobb 8-17 och renovering 18-23. Saknade fritid och tappade både ork och motivation i omgångar. Rev och spacklade, slipade och målade. Återfick energin och motivationen när månadsskiftet kom och allt var tillräckligt klart för att flytta in... förutom badrummet. Insåg att det var lyx att slippa spring ut till ett annat hus i regnet för att gå på toa.

November

Njöt av att slippa renovera. Jobbade desto mer och satt kvar själv många kvällar för att hänga med i allt som var på gång. Var med och tog fram en ny sajt för jobbets räkning och tog personalporträtt och miljöbilder för tre företag samtidigt. Lagade en jättegod pasta med rostad paprikapesto och pumpa. Fick vänja mig vid en ny spårvagnshållplats. Var på pralinprovning. Hackade chilli i mängder och lagade chiligryta.

December

Fick ordning på det mesta i lägenheten och kunde känna mig ganska nöjd. Firade jul hemma i Lindome och tog det otroligt lugnt. Tog en promenad i blötmarken på juldagen och plåtade vattendroppar. Firade nyår med god mat och goda vänner.

1 kommentar

Jennie

Vilket år! Att du överlevde :) Nä men skitmysigt, gillar tillbakablickandet. Himla bra!

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram