Dag 1 i ugglefabriken

Ganska nyligen, för ett par månader sedan plockade jag fram illustrator för första gången sedan... gymnasiet skulle jag gissa. Jag saknade att rita men hade inte tagit mig tid till det på evigheter. Jag ville testa vad jag kunde. I samband med det fick jag ett uppdrag på jobbet, att rita en maskot! Eftersom jag "bara" designar sajter i vanliga fall tvekade jag först på om jag skulle fixa det. Sedan intalade jag mig att jag kunde hur bra som helst. Jag skissade, scannade och lekte. Plötsligt satt jag där med en maskot, faktiskt lite imponerad av mig själv, att jag kunde. Jag skall visa resultatet längre fram, när projektet är avslutat och sajten är lanserad.

Peppad av det tog jag mig tid att rita något för mig själv idag, bara för skojs skull. Jag kladdade ner några ugglor i ett block häromdagen och hade de som underlag när jag började rita mina vektorbanor. Ugglor har för övrigt blivit något av favoriter hos mig så valet var självklart. Jag skall rita massor, i olika färger och former har jag tänkt, enkla och rena. Här är första försöket, vad tycker ni?