Från Nora till Göteborg med snö upp till knäna

Vi åker och åker och åker. Nora ligger långt från Göteborg. Det är jättefint väder och jag plockar upp kameran och börjar fota... väg. Försöker knäppa bilder i förbifarten med får bara med träd i förgrunden. Åsa är uttråkad.

Vi stannar till för att fixa nåt på bilen. Jag sitter kvar. Precis när Christian är klar ser jag någonting som rör sig bakom träddungen. Vad är det?! säger jag och hoppar ur bilen i hundra minusgrader utan jacka tröja. Springer bort, hittar tre vinterpälsade varelser och blir Åsa, 5 år igen. Hästar! Hoppar ner i diket med snö upp till knäna för att nå fram till staketet. Knäpper några bilder, inga mästerverk men känner mig nöjd ändå. Står och tittar en stund i det fina ljuset. En shettis nästan identisk med Zigge, en islänning och en stor skimmel.

När jag kliver igenom snön igen för att hoppa in i bilen igen inser jag hur mycket snö jag har i kängorna, utanpå mina raggsockor och överallt. Tömmer kängorna på snö och låtsas inte om hur kallt det blev.

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram