Jakten på den perfekta lägenheten

Hur hittar man den? Och hur kommer man överens? Vi har inte inte tittat på lägenheter så länge, kanske lite mer än 2 månader bara, men det börjar kännas lite lätt omöjligt ändå. Ju mer vi tittar desto mer inser vi nog att vi egentligen tycker helt olika.

En av anledningarna till att jag vill flytta är för att jag vill ha något som känns mer jag. Allt som är jag kretsar kring färg, form, design och utseende, det är viktigt för mig - jag vill inreda. Jag vill ha en fin lägenhet och jag har aldrig haft en egen. Även om jag har bott här (mer eller mindre officiellt) i nästan tre år så kan jag inte låta bli att känna att jag hela tiden ändrar på någon annans inredning. Det är Christians lägenhet.

Jag gillar lite äldre lägenheter, sekelskifteshus, landshövdingshus som i de mysiga kvarteren i majorna eller vart det nu än kan vara. Det skall givetvis kännas fräscht men med charm, personlighet och känsla. Gärna högt i tak, stora höga fönster, fina gamla brädgolv. Får jag det gör det ingenting om golvet knarrar lite eller om väggen kanske inte är helt jämn.

Det svåra i det här fallet är att vi inte riktigt delar den idén. Christian vill nog egentligen ha en ny lägenhet. Stilkrock. Vi var och tittade på en lägenhet som Christian sett ut idag och jag kände nog lite motstånd redan när jag såg bilderna. Jag gav det en chans men det kändes... fel. Visst var den fin, jättefint kök och badrum och jättefräsch. Men den var... stel. Jag kunde se mig själv bo i de andra lägenheterna vi tittat på men inte denna. Den kändes omysig.

Sedan är det klart att det är lätt att önska saker, sedan skall man ju kunna lösa det ekonomiskt också, i verkligheten. Hoppas bara att vi kan hitta något som kombinerar våra viljor... och som inte ruinerar oss på samma gång.

1 kommentar

NoL

Tack och lov brukar ekonomin och förnuftet göra att man blir överens. Och ni vet när ni hittat rätt. Oavsett hur lägenheten ser ut :) Heja!

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram