Perfektionismens fälla

Man borde ju tycka att det är svårare att sitta och designa något till någon annan, men jag har just insett att det är fel. Åtminstone i mitt fall.

Min diagnos kallas nog perfektionism - på gott och ont. Jag har svårt att släppa något om jag inte känner mig 100% nöjd, vilket givetvis är en bra egenskap om det inte går till överdrift.

Jobbar man mot kund är det alltid kunden som har sista ordet och bestämmer om han/hon är nöjd eller inte. Finns det ingen kund finns det heller ingen som talar om när något är färdigt eller tillräckligt bra. Det är lätt att fastna i en ond cirkel med tanken att man alltid kan göra lite bättre. Jag inser nu att jag kan hålla på hur länge som helst. Jag är min egen fiende.

Lite tankar från mig en tisdagskväll - någon som känner igen sig?

6 kommentarer

Helena

Ja det som är synd är ju att kunden inte ser / förstår allt små pill. Så designa släng iväg till kund så får dem säga sitt och små pilla lite efter kunden sagt ja. :) Ha ha eller lägg hur mycket tid du vill på det, jag har inte hand om budget på Xelera längre... ;)

Åsa

Hehe, skönt att jag inte är ensam ;) Det är absolut en bra idé att be om respons, man blir lätt lite hemmablind. Det här var rent generellt, men just nu håller jag ju på att göra om hela sajten. Designen har väl varit klar ganska länge iofs, men det är massa detaljer överallt som gör att jag inte blir klar. Eftersom det är min första drupalblogg så är det ju mycket funktionsrelaterade problem som dyker upp också förstås. Men snart hoppas jag att jag skall få tillräckligt med tid för att få klart allt! Även om det är roligt så är det lite motigt att sitta med samma saker hemma som man gör på jobbet hela dagarna :)

Sandra

OM jag gör! Herregud, jag kan sitta och ändra i all oändlighet, jag blir ALDRIG nöjd! Varje gång jag stänger ner min sida "tillfälligt" (blir ofta flera veckor) för att byta design resulterar det i minst tio nya designer! Usch nej! Men du kanske borde lägga upp och fråga vad andra tycker? Jag brukar fråga mina föräldrar... och sedan gör jag tvärtemot vad de tycker. ;P

Pernilla

Jopps sån är jag med=)

Anna

Känner definitivt igen mig..

Simon

Åh ja, jag känner igen mig. Apjobbigt är det rent utsagt :p

Kommentera

Fler inlägg

Citronsemlor (amaretto sour-semlor)

Om du vill testa en ny variant av semlan så tycker jag att du ska göra den här. Syrligt, sött och krämigt på en gång. Är du precis som mig ett fan av amaretto sour så kommer du älska att lägga...

Läs hela inlägget

Instagram